Isnin, Mac 08, 2010

Kereta Baru




Pak Mat sudah lama berhajat beli kereta baru. Sudah puas buat survey kat show room proton, toyota, produa dan mercerdes. Semuanya menarik. Semuanya boleh menggugat jiwanya. Tapi Mak Minah mahu kereta yang hanya boleh naik dua orang sahaja. Huh, tu kereta mewah. Hanya orang-orang kaya sahaja mampu beli kereta macam tu. Semalam Pak Mat tengok berita gembira di TV - duti kereta jenis tu dah dimasuhkan. Benarkah? Macam tak percaya. Nampaknya tak lama lagi mampulah mereka berdua, Pak Mat dan Mak Minah memandu kereta idaman mereka... Kata Pak Mat, rasa macam jutawan la pula...

Kereta-kereta di Makkah

  KERETA tiadalah tinggi nilainya di Makkah.  Tidak seperti di negara kita, memiliki kereta ditatang bagai minyak yang penuh.  Saban minggu ...